Workshop Radicalisering

Workshop radicalisering

Training:              Een introductie in: Vroegtijdig signaleren en aanpak van radicalisering

Vorm:                   Mini workshop (dagdeel)

Doel:                    Kennismaken met en inzicht verkrijgen in het onderwerp radicalisering in relatie tot uw werk en professionaliteit

Doelgroep:         (Eerstelijns) professionals

We krijgen steeds vaker te maken met het fenomeen radicalisering. Maar wat is radicalisering eigenlijk? Hoe kunnen eerstelijns professionals radicalisering vroegtijdig herkennen? Wat is de beste aanpak? Wij gaan het u allemaal leren in een mini workshop radicalisering. 

Dit zijn allemaal terechte vragen als het om radicalisering gaat, want de gevolgen kunnen ernstig zijn. De training van 360diversiteit geeft antwoord op deze vragen. Na het volgen van de training bent u in staat radicalisering vroegtijdig te herkennen en aan te pakken. U krijgt inzicht in het radicaliseringsproces en verdieping in achtergronden en oorzaken. Dit d.m.v. praktijkvoorbeelden ondersteunt door de wetenschap. Na de training bent u in staat om radicalisering vroegtijdig te herkennen en aangeleerde vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Onze trainers zijn experts op het gebied van de aanpak van radicalisering. Naast het verzorgen van trainingen zijn zij actief in het veiligheidsdomein op dit thema.

Modules workshop Radicalisering

Modules

  1. Radicaliseringsproces
  2. Activisme
  3. Extremisme
  4. Terrorisme
  5. Jihadisme
  6. Polarisatie
  7. Aanpak

De mini workshop van een dagdeel is afgestemd op professionals die nog geen of weinig kennis hebben van thema’s op het gebied van radicalisering. Tijdens de workshop komen de onderwerpen radicaliseringsproces, activisme, extremisme, terrorisme, jihadisme, polarisatie en de aanpak van radicalisering aan bod. De mini workshop is In de mini workshop maakt u kennis met de basisbegrippen en de verschillende methodieken om radicalisering te kunnen herkennen. Naast deze onderwerpen wordt er gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en gaan we aan slag met het herkennen van de signalen van radicalisering.

De mini workshop vroegtijdig signaleren en aanpak van radicalisering is een introductie op dit onderwerp. Tijdens de mini workshop maakt u kennis met de basisbegrippen en de toepassing van de theorie in de praktijk. De ½ daagse training is afgestemd op eerstelijns professionals die nog geen/ weinig kennis hebben van radicalisering. De training heeft een praktisch en interactief karakter en is gericht op de eerder genoemde modules. 

Contact 360diversiteit

Voor meer informatie neem contact op met ons via info@360diversiteit.nl