Radicalisering 1 daagse

1 daagse training Radicalisering

Training:         Vroegtijdig signaleren en aanpak van radicalisering

Vorm:              Basistraining (1daagse)

Doel:                Inzicht verkrijgen in radicalisering in relatie tot uw werk en professionaliteit

Doelgroep:     (Eerstelijns) professionals

We krijgen steeds vaker te maken met het fenomeen radicalisering. Maar wat is radicalisering eigenlijk? Hoe kunnen eerstelijns professionals radicalisering vroegtijdig herkennen? Wat is de beste aanpak voor radicalisering?

Dit zijn allemaal terechte vragen als het om radicalisering gaat, want de gevolgen kunnen ernstig zijn. De training van 360Diversiteit geeft antwoord op deze vragen. Na het volgen van de training bent u in staat radicalisering vroegtijdig te herkennen en aan te pakken. U krijgt inzicht in het radicaliseringsproces en verdieping in achtergronden en oorzaken. Dit d.m.v. praktijkvoorbeelden ondersteunt door de wetenschap. Na de training bent u in staat om radicalisering vroegtijdig te herkennen en aangeleerde vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Onze trainers zijn experts op het gebied van de aanpak van radicalisering. Naast het verzorgen van trainingen zijn zij actief in het veiligheidsdomein op dit thema. 

Basistraining radicalisering, de 1 daagse

 Modules

  1. Radicaliseringsproces
  2. Activisme
  3. Extremisme
  4. Terrorisme
  5. Jihadisme
  6. Polarisatie
  7. Aanpak
  8. Rekrutering
  9. Deradicalisering
  10. Ideologie of geloof? Gastspreker Islamdeskundige

Programma basistraining radicalisering 

In onze basistraining komen de onderwerpen radicaliseringsproces, activisme, extremisme, terrorisme, jihadisme, polarisatie, aanpak, rekrutering, deradicalisering en de gastpreker Islamdeskundige aan bod. In de basistraining maakt u kennis met de basisbegrippen en de verschillende methodieken om radicalisering te kunnen herkennen. Naast deze onderwerpen wordt er gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en gaan we aan slag met het herkennen van de signalen van radicalisering.

De eendaagse basistraining is afgestemd op eerstelijns professionals die nog geen/ weinig kennis hebben van radicalisering. De training heeft een praktisch en interactief karakter en is gericht op de eerder genoemde modules. 

Voor meer informatie neem contact op met ons via info@diversiteit.nl