Radicalisering

Signaleren en aanpak van radicalisering

Jihadisme, extremise en terrorisme zijn beladen thema's. Wil je meer weten over deze onderwerpen? Dan is de training signaleren en aanpak van radicalisering echt iets voor jou.

 

Doelgroep Doelgroep Professionals
Niveau Niveau Workshop, training, lezing 
Locatie Locatie Op locatie
Duur Duur 1-4 dagdelen
Studiebelasting Studiebelasting Nader te bepalen

 

We krijgen steeds vaker te maken met het fenomeen radicalisering. Maar wat is radicalisering eigenlijk? Hoe kunnen eerstelijns professionals radicalisering vroegtijdig herkennen? Wat is de beste aanpak? 

Dit zijn allemaal terechte vragen als het om radicalisering gaat, want de gevolgen kunnen ernstig zijn. De training van 360diversiteit geeft antwoord op deze vragen. Na het volgen van de training bent u in staat radicalisering vroegtijdig te herkennen en aan te pakken. U krijgt inzicht in het radicaliseringsproces en verdieping in achtergronden en oorzaken. Dit door gebruik van praktijkvoorbeelden ondersteunt door de wetenschap. Na de training bent u in staat om radicalisering vroegtijdig te herkennen en aangeleerde vaardigheden toe te passen in de praktijk. Wij leren u om in een zo vroeg mogelijk stadium de signalen te herkennen en er iets mee te doen. Het feit dat iemand moslim wil worden of zich aansluit bij een demontratie van Pegida, wil nog niet zeggen dat hij radicaliseert. Om radicalisering vroegtijdig te kunnen signaleren is het erg belangrijk dat alle professionals goed zijn opgeleid.  

Onze trainers zijn experts op het gebied van de aanpak van radicalisering. Naast het verzorgen van trainingen zijn zij actief in het veiligheidsdomein op dit thema.

Wilt u meer weten over de cursus radicalisering? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of offerte.