Preventie radicalisering

Preventie radicalisering voor jongeren

 

Training:       Preventie Educatie Programma Radicalisering (PEPR)

Vorm:            Training (dag)deel

Doel:              Het vergroten van de weerbaarheid en het versterken van de veerkracht van jongeren ihkv radicalisering en polarisatie

Doelgroep:   Jongeren, ouders/ verzorgers en professionals

 

PEPR is een preventief programma special door 360diversiteit ontwikkeld om aan de voorkant te investeren in de problematiek van radicalisering. Deze proactieve en preventieve aanpak helpt de weerbaarheid van (kwetsbare) jongeren ten aanzien van radicale invloeden te versterken.

PEPR kent drie verschillende programma’s. PEPR rood, geel en groen. PEPR rood is het programma gericht op jongeren. PEPR groen is gericht op bewustmaking van ouders en professionals. PEPR geel is de train-de-trainer concept, zodat organisaties hier zelfstandig mee aan de slag kunnen.

PEPR rood

PEPR rood is een trainingsprogramma special gericht op jongeren in de leeftijd van 12 en 25 jaar. Het programma is gericht op het versterken van hun veerkracht.

PEPR groen

PEPR groen is een programma gericht op ouders/ verzorgers en (eerstelijns) professionals.

PPR geel

PEPR geel is een programma voor professionals. Na het volgen van dit programma kunnen professionals zelf aan de slag met het organiseren en verzorgen van trainingen voor jongeren.

Het investeren in de preventie van radicalisering en polarisatie loont. De programma’s van 360diversiteit zijn bewezen effectieve programma’s.

pepr programma 360diversiteit pepr programma 360diversiteit pepr programma 360diversiteit

Neem voor meer informatie contact op met ons via de mail of bel met 026-2136030