Omgaan met polarisatie

Omgaan met polariatie

 

Training:       Omgaan met polarisatie

Vorm:            Training (dag)deel

Doel:              Leren omgaan met polarisatie

Doelgroep:  (Eerstelijns) professionals

  

De jeugd heeft de toekomst. Jongeren brengen kleur aan onze samenleving.  Zij leveren vaak een bijzonder positieve bijdrage aan onze maatschappij. De onbezonnenheid, innovatief vermogen, hartstocht en creativiteit zijn zaken waar we van kunnen genieten.

Echter bestaat er ook een groep waarbij er sprake is van een negatieve bijdrage. Deze bijdrage uit zich dan in onwenselijke uitspraken en standpunten. Denk aan gejuich in de klas naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom Charly Hebdo. Het niet meedoen aan de minuut stilte ter nagedachtenis van de slachtoffers van de terroristische aanslag in Parijs. Een uitgesproken mening hebben over de Joodse bevolking.

De verscherping van tegenstellingen tussen de groepen in onze samenleving kan resulteren in spanningen. Dit noemen we polarisatie. Polarisatie is een gedachtenconstructie en komt dagelijks voor tussen bevolkingsgroepen.

De vrijheid van meningsuiting is een recht van een ieder. Hoe gaan we hiermee om als dit spanningen oplevert? Wat kun je dan als professional het beste doen? Hoe maak je dit gevoelige onderwerp bespreekbaar?

Polarisatie, de training

De training ‘omgaan met polarisatie’ geeft antwoord op deze vragen. Polarisatie betekent een verscherping van tegenstellingen die kunnen resulteren in spanningen. Na de training ‘omgaan met polarisatie’ ben je in staat professioneel te handelen in dit soort situaties. Je kunt gevoelige kwesties bespreekbaar maken in een groep en kloven tussen personen en groepen verkleinen.

De training omgaan met polarisatie is uitermate geschikt voor (eerstelijns) professionals die werkzaam zijn binnen zorg- en onderwijsinstellingen.

Voor meer informatie neem contact op met ons via info@360diversiteit.nl