Omgaan met cultuurverschillen

Cursus omgaan met cultuurverschillen

Wil jij leren omgaan met diversiteit op de werkvloer? Dan is de cursus omgaan met cultuurverschillen/ multicultureel vakmanschap (MCV) iets voor jou.

Doelgroep Doelgroep Professionals
Niveau Niveau Workshop, training, lezing 
Locatie Locatie Op locatie
Duur Duur 1-3 dagdelen
Studiebelasting Studiebelasting Nader te bepalen

Doelen

  • Bewustwording van het eigen referentiekader
  • Vergroten van zelfinzicht
  • Inzicht verkrijgen in interculturele communicatie en processen
  • Met als uiteindelijke doel cultuur sensitief te kunnen werken en het vergroten van de competentie multicultureel vakmanschap

Cursus omgaan met cultuurverschillen

Nederland wordt steeds internationaler. We krijgen steeds meer te maken met mensen met andere culturen. Bedrijven, zorginstellingen en professionals krijgen dagelijks te maken met cultuurverschillen. Hoe moet je daarmee omgaan? Wat zijn de do's en dont's? In de cursus omgaan met cultuurverschillen krijgt u praktische tips zodat u zelfverzekerder kunt handelen indien u te maken krijgt met andere culturen. 

De inhoud van de cursus

Tijdens de cursus cultuursensitief werken  en multicultureel vakmanschap van 360Diversiteit krijgt u inzicht in de invloed van cultuur en religie. Uitgangspunt is dat het niet zozeer gaat om kennis van specifieke culturele en religieuze verschijnselen, maar meer om de belevingswereld van de individuele betrokkene, patiënt of cliënt. Met deze cursus krijgt u praktische tips aangereikt om uw eigen handelen en gespreksvaardigheden cultuursensitiever en opener te maken. Dit met het uiteindelijke doel om de gedachten, motieven en belangen van de ander beter te begrijpen en uw eigen vakmanschap te vergroten.

De cursus omgaan met cultuurverschillen en multicultureel vakmanschap worden altijd op de doelgroep afgestemd. 

Meer weten over de cursus?

Neem dan vandaag nog contact op met ons via het contactformulier of per telefoon.