Opleidingen

Opleidingen 360diversiteit

360diversiteit heeft diverse opleidingen ontwikkeld op gebied van diversiteit. Pragmatische trainingen ontwikkeld door professionals uit de praktijk. 

Wij staan graag voor u klaar om de volgende opleidingen aan uw organisatie te geven:

  1. Radicalisering
  2. Netwerken multiculturele omgeving
  3. Kennismaken met de Islam
  4. Eergerelateerd geweld
  5. Cultuur sensitief werken en multicultureel vakmanschap

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek of offerte op maat.

Betekenis diversiteit

De verschillen in waarden, attitudes, cultuur, overtuigingen, etnische achtergrond, seksuele geaardheid, kennis, vaardigheden en levenservaring tussen de individuen binnen een groep. Het zijn dus alle aspecten waarop mensen van elkaar verschillen. Het gaat om de zichtbare dingen zoals geslacht en leeftijd, maar ook zeker over culturele achtergrond. Als je goed kunt omgaan met diversiteit, kun je omgaan met vele verschillende soorten mensen met verschillende achtergrond. Openstaan voor verschillen en verdiepen in de medemens om diversiteit te kunnen duiden. Als je verdiept in diversiteit leer je beter kijken naar anderen. Een aantal zaken kunnen je op weg helpen:

  1. accepteer mensen met verschillende culturen en achtergronden
  2. Vul niet zelf in wat anderen bedoelen
  3. Trek geen voorbarige eigen conclusies maar sta ik contact met de ander
  4. Verdiep je in elkaar

Negatieve gevolgen van diversiteit

Uiteraard kent diversiteit in eerste aanleg ook altijd zijn negatieve gevolgen. Wat denkt u van groepsvorming, disciminatie, communicatieproblemen, conflicten en pesten. Kennis van eigen houding en gedrag is van groots belang om diversiteit te kunnen accepteren. Wij hebben een aantal trainingen ontworpen die gaan over diversiteit. Trainingen die gaan over radicalisering, polarisatie, culturele weerbaarheid, bestuurlijke aanpak van radicalisering en netwerken in een multiculturele omgeving. Wij trainen u in een pragmatisch programma om beter om te gaan met diversiteit en al zijn facetten. 

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvend gesprek of offerte op maat.