Infographic | Trends in terrorisme

30 juni


Infographic | Trends in terrorisme in Europa

Bij een terroristische aanslag denken we meestal aan bomaanslagen. Echter lijkt het erop dat in Europa deze handelswijze plaats maakt voor andere vormen van aanslagen. Bekijk de infographic, wat valt je op?  

Download infographic

Soft targets

Soft targets zijn burgers, objecten of locaties die slecht beveiligd zijn en daarmee kwetsbaar. Voorbeelden van soft targets zijn (grote) evenementen, ziekenhuizen, scholen, theaters, openbare ruimten en restaurants. Soft targets kenmerken zich door een hoge mate van kwetsbaarheid.

Het tegenovergestelde van een soft target is een 'hard target'. Dat zijn juist burgers, objecten of locaties die goed beveiligd worden, zoals ambassades, kerncentrales, een militaire basis of een V.I.P. met veel lijfwachten. Hard targets kenmerken zich door de lage mate van kwetsbaarheid en hoge mate van weerbaarheid.

Knife attacks

Knife attacks zijn aanvallen waarbij gebruik gemaakt wordt van steekwapens. 

Vehicle ramming attacks

Vehicle ramming attacks zijn aanvallen waarbij er gebruik gemaakt wordt van voertuigen.

Mini legers

Mini legers bestaan uit meerdere personen die maar een (1) doel hebben; zoveel mogelijk slachtoffers maken in korte tijd. 

Nieuwsgierig geworden naar hoe terrorisme zich verhoudt tot radicalisering? Bestel dan direct de e-learning radicalisering of bekijk een demo.